dimecres, 23 d’octubre del 2013

Un frontal que es pot mullar per 35 € ?


Si sou una mica manetes i no us voleu gastar  gaire en un frontal estanc, tenim una alternativa. 

Per il·lustrar-ho, faré servir com exemple, l'últim que he modificat.

Vaig adquirir un frontal a una coneguda web xinesa, en aquest cas un Cofly KX-H7. Promet 2100 lumens, però de tots es sabut, que si una cosa saben fer els xinesos es enganyar. Calculo que realment treu uns 1600 lumens, que no esta gens malament. 


http://dx.com/p/cofly-kx-h7-4-x-cree-xm-l-t6-2100lm-4-mode-white-light-bicycle-lamp-black-4-x-18650-241885


El  vaig elegir simplement perquè era el mes ajustat de preu, per la potencia que volia, però tenim infinitat de alternatives.


Al vidre porta juntes tòriques, però no esta de mes posar greix de silicona o cola per juntes.

Però el primer que hem de fer es desmuntar el frontal i encolar per dins el boto.

El punt mes delicat es el suport, ja que es per on surt el cable. L'hem de desmuntar i encolar a consciencia. El tornem a muntar novament i repassem de nou amb cola per assegurar-nos que quedi ben estanc. Si es transparent o negra el resultat serà força mes elegant.


La bateria es un altre punt delicat ha protegir. Ho podem solucionar fàcilment, encolant les juntes del plàstic, susceptibles de que hi entri aigua.















Finalment el que mes m'ha fet trencar el cap. Com protegir la connexió de forma fàcil i ràpida. Al final ha estat fàcil, amb un parell de reduccions de llautó, queda solucionat. Retallem el plàstic del connector i les reduccions encaixen a la perfecció. Només ens resta encolar.




Evidentment no es un frontal per endur-nos a una immersió, però si que pot aguantar be en cavitats regades. 

David Poca

5 comentaris:

  1. Aixó dels LEDS no deixa de ser un garbuix per a especialistes, que si tants lumens, que si amb tal o qual bateria, etc. ¿Podrieu dir on trobar una comparativa que pugui orientar una mica? Gracies.
    Juan Tudela

    ResponElimina
  2. La potència de la llum depén també de la bateria, el mateix led pot tenir un rendiment bastant diferent en funció de la bateria i la circuiteria de control que porti. Penso que la majoria de frontals porten el led XML, però la diferència de rendiment, potència i durada, la dóna la bateria.

    ResponElimina
  3. Una comparativa es impossible, ja que cada dia surten models nous. Com diu el company actualment la majoria porten un led XML T6, per tant aquí poc tenim a comparar. Les bateries practicament son les mateixes per tots els frontals d'aquest tipus. Totes tenen 8,4 v i l'únic que varia es la capacitat (durada). El que dona la potencia es el circuit que incorporen que vindrà en miliampers i es la dada mes fiable.

    ResponElimina
  4. Aquest cap de setmana hem pogut comprovar amb un luxòmetre la lluminositat real d'aquest frontal. I sorpresa 1900 lumens, per tant mes del esperat i força proper als 2100 que promet.

    ResponElimina
  5. David,
    Els lumens (que són la unitat de potencia lluminosa) es poden mesurar en una esfera integradora d'Ulbritch, que és un aparell de laboratori.
    El que heu mesurat amb el luxòmetre són els lux, tal i com diu el seu nom (unitat de densitat lluminosa en un cert punt) a una certa distancia o distàncies ; a no ser que l'hagueu muntat dalt d'una bancada fotométrica i mesurant tot l'angle sòlid emès, n'hagueu fet de manera més "artesanal" la integració, cosa factible però no senzilla d'improvisar.
    T'ho diu un ex-enginyer d'enllumenat durant quinze anys. Salutacions.
    Ricard

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.