dijous, 15 d’agost del 2013

Playa escondida en las islas Marietas

Situada en un àrea natural protegida, prop del popular Puerto Vallarta mexicà, la platja amagada, o platja del amor, és objecte d’unes eixelebrades interpretacions: antic volcà, producte d’una bomba, etc.

Pels amants del snorkel hi ha empreses que porten els turistes per tal que travessant el gran arc penetrin en aquest exclusiu paratge.
A nosaltres ens sembla que l’originà un procés càrstic similar als abundants cenotes del pais, cavitats de plataformes properes al nivell freàtic a les que l’enfonsament del sostre genera entrades circulars o cilíndriques. En aquest cas la proximitat al penya-segat marí ha propiciat l’entrada de l’onatge i la creació de l’espectacular platja “amagada”.
Veiem en les fotos aeries d’aquesta regió altres fenòmens similars on el mar envaeix o és proper a fer-ho diversos enfonsaments càrstics.

L’oferta turística d’aproximació a aquest lloc d’encanteri es complementa amb un recorregut que permet observar tortugues marines, dofins, etc i a l’hivern balenes.


Cenotes envaits pel mar

Ja sabeu on gaudir d’unes vacances de platja dins d’una cavitat. Cal fer guardiola, oi?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.