dissabte, 27 de juliol del 2013

Pirineus subterranis “aventura” en seguretat.

Cada cop més, les localitats amb patrimoni subterrani natural “accesible” intenten trure’n rendiment econòmic, tant sigui pel gran públic a costa de grans inversions en condicionament, o pels amants de la dita “aventura” programant itineraris més autèntics  d’espele controlada sota la supervisió professional. El relleu pirinenc concentra una bona quantitat d’aquestes empreses: cavitats turístiques i cavitats amb visita guiada.

Potser és una massificació inevitable que recapta ingressos i ofereix llocs de treball a l’entorn local, uns imperatius econòmics gens menyspreables, que tot limitant o condicionant les visites en llibertat, deuria en contrapartida garantir una adequada conservació de medi subterrani i una accessibilitat amb seguretat per un ampli col·lectiu que ben sensibilitzat valorarà la importància d’estudiar i protegir aquest mon fràgil.
D’entre les empreses d’activitats en el medi natural de muntanya, sovint unipersonals, amb una bona especialització subterrània, avui us presentem, la que presenta una de les ofertes mes complertes: Pyrénées-autrement, Etablissement d'activités physiques et sportives  d’en Laurent Gahery (Bagnères de Bigorre), amb les seves propostes de descoberta, iniciació, travessa, gran travessa, fins i tot exploració d’avenc amb bivac subterrani.  

Visita al Diable Rouge, riu subterrani sense risc de crescuda.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.