dissabte, 15 de juny del 2013

Ojo Guareña, el llibre.

Entre les diverses publicacions d’aquest monument natural, sens dubte, destacarà aquesta nova monografia: Cuevas de Ojo Guareña. Una visión de la mano del Grupo Espeleológico Edelweiss.  El rigor,  qualitat, i trajectòria dels seus autors ens garanteixen un treball a l’alçada d’aquest extraordinari sistema subterrani que tan be coneixen.
"Dimarts vinent 18 de juny tindrà lloc la presentació als mitjans de comunicació del llibre Cuevas d'Ojo Guareña. Una visió de la mà del Grup Espeleològic Edelweiss, realitzat per Ana Isabel Ortega, Miguel Ángel Martín i el Grup Espeleològic Edelweiss i editat per l'Excma. Diputació Provincial de Burgos, comptant amb el copatrocini addicional de l'Obra Social i Cultural de Caixa de Burgos. La presentació al públic tindrà lloc el dijous dia 20 de juny, a les 20.15 hores, en la Casa del Cordón.
El llibre consta de 312 pàgines i compta amb més de 600 imatges a color que el fan visualment molt atractiu. Es tracta d'una obra amb similar disseny i maquetació al llibre presentat el passat mes de desembre sobre les Cuevas d'Atapuerca."

"El bloc principal d'informació, com no podia ser d'una altra manera, consisteix en una detallada descripció de les seves cavitats, la xarxa principal de galeries de la qual aglutina 110 quilòmetres topografiats distribuïts en sis nivells, la qual cosa la converteixen en una de les majors cavitats del món.

L'altre bloc principal es refereix als seus jaciments arqueològics, amb evidències que es remunten al Paleolític inferior, encara que els jaciments més importants pertanyen al Paleolític superior i a la Prehistòria recent: Neolític, Calcolítico i Edat del Bronze, sense desmerèixer altres singulars troballes de l'Edat del Ferro i Edat Mitjana."
"També es fa referència a l'Etnografia i llegendes entorn de les cavitats, així com a la importància de la Biospeleología, amb més de 34 endemismes nous per a la ciència.

Els últims capítols relaten els precedents en l'exploració y en les investigacions, així com la feina realitzada a la zona pel Grup Espeleològic Edelweiss des de l'any 1956 que va començar els seus treballs a la zona."

Reproducció autoritzada,  traduïda de http://www.grupoedelweiss.com/


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.