dilluns, 29 d’abril del 2013

Avenc del Pla de Bassioles

L’avenc del Pla de Bassioles62 metres de fondària, i fou descobert fortuïtament, com tantes d’altres cavitats a les muntanyes de Garraf-Ordal, per una explotació de sal de llop. Aquesta mineralització de grans cristalls de calcita, utilitzada en les industries ceràmiques, es considera que s’originà en un remot període de clima càlid. Sovint, tal com passa en aquesta cavitat, arriba a fossilitzar-les, i ha estat posteriorment quan l’extracció del mineral que reomplia el primer pou de 10m que s’ha posat al descobert la continuació de l’avenc.

El dijous 25.04.2013 amb el propòsit de visitar aquesta cavitat, procedents de distints orígens, ens trobem a Cal Doctor de Vallirana: Dolors B., Emili B., Jaume J., Jordi C., Jordi P., Jordi T., José H., Josep P., Josu R., Juli S., Lluïsa M., Miquel N., Montse R., Pere C., Ricard A., Teresa H., Tomàs M., Toni R., “Víctor”. També fa acte de presència, per esmorzar amb la colla, en Pere C., que avui no ens podrà acompanyar. En total som disset per fer “espele”, de manera que tal com succeeix darrerament, ja teníem previst reagrupar-nos al voltant de dos objectius, l’avenc del Pla de Bassioles i , per altra banda, d’altres cavitats properes a la recerca i recol·lecció d’exemplars dels famosos troglocharinus, per subministrat material destinat a una segona fase de l’estudi del ADN que continua la nostra amiga Valèria.

L’avenc del Pla de Basioles
Situat a la llera d’un petit torrent al bell mig d’una petita illa de vegetació envoltada per la urbanització de Can Prunera. Son tres trams verticals consecutius de 10, 39 i 9m.
El típic pessebre dins de mig casc
Malauradament i per vergonya de tots, encara hi ha masses vestigis "històrics" d'una presència poc respectuosa


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.