dimarts, 12 de març de 2013

Un “nou” sistema d’ascens per corda el M System

Aquest sistema que consideren innovador, tot i que no se li pot negar una certa creativitat, no ens sembla gaire segur ja que l’espeleòleg no està sòlidament unit a la corda i exigeix una forma física notable. És un més dels intents renovadors que vol millorar els sistemes de sols corda tradicionals. Tampoc no sembla que sigui el sistema més ràpid, el rècord d’ascens per corda en categoria de 30m i aparells mecànics és de 24,6 segons aconseguit en la competició de la NSS Convention del 2009. Potser útil per pujar arbres, però no crec que sigui adequat per l'exploració subterrània.

Inserim uns documents comparatius dels que probablement son el dos sistemes més utilitzats a Europa i al USA.2 comentaris:

  1. El més interessant del vídeo com mantenir la corda tensa amb una llauna. I la pregunta, si molesta dur el puny en bandolera, penjat, etcètera l'andròmina aquesta on l'hem de dur? Ah! la deixem al mig del camí.

    ResponElimina
  2. m´estimo mes el altern o el d´en clinton

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.