dimecres, 27 de març del 2013

Cavitats Aragoneses


Hem rebut de mans d’uns amics de la Federación Aragonesa de Espeleologia els dos llistats de les majors cavitats aragoneses: per recorregut i per desnivell, a data de gener d’aquest any 2013.

Una simple enumeració evoca tants records...comptabilitzo un total de catorze cavitats (algunes apareixen en les dues llistes) de les que hem tingut oportunitat de visitar 10 i d’entre elles destaquem cinc en les que hem participat en les seves exploracions i descobertes. 

Aquestes llistes son com la punta d’un iceberg, que posen de manifest l’existència d’un ric patrimoni subterrani, que ens estimem “profundament” no en và les nostres arrels s’han forjat en l’esforç continuat de molts anys per desvetllar, conèixer i protegir, aquests paisatges subterranis d’Osca alhora que hem tingut la joia d’haver compartir moltes jornades amb aquesta gent noble i generosa que viu en la muntanya aragonesa. Salut amics!.



El Grallar del Sarronal, conegut també per C-13 en la campanya del 2012, organitzada per nostres amics del GEB, en superar-se el seu sifó terminal, va ésser connectat amb el Sistema de las Fuentes de Escuaín o Sistema Badalona.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.