diumenge, 27 de gener del 2013

Arnés i punt de gravetat



L’espele americana Amy Hinkle (Sunguramy) en una simpàtica comunicació ens explica les seves recerques per trobar un arnés veritablement ajustat a les seves necessitats. Fa patent el seu agraïment a Pangaea Gear per haver escoltat a la que ella mateix es defineix com una “espeleòloga amb corbes”.

Parteix del principi que el que importa en un arnès pel croll no és que el punt d’unió sigui baix. El que importa és que l’arnès estigui adequat al teu tipus de cos, i això pot significar una major distància entre els camals i la cintura, de manera que el centre de gravetat és situi per sota de la cintura permetent romandre dret al costat de la corda, i disminuir la tendència del cos a anar-se'n erera.
La distància del “pas” quan ascendim, cal que sigui una mesura variable en funció de l’altura i proporcions que cal ajustar persona a persona, de manera que al final el recorregut d’un cicle repos-ascens aconseguit sigui el mateix independent de la “alçada” del punt de connexió....però potser val la pena perdre tres o quatre centímetres cada cop si això vol dir que requereix menys esforç. Segur que si estem lluitant per mantenir-nos drets i prop de la corda, serà preferible reajustar l’arnès i si cal, fer alguns cicles extres, tot minimitzant treballar en contra de la mecànica del cos en tota l’ascensió.




Que us sembla?

3 comentaris:

  1. Si espeleòloga amb corbes = espeleòleg "gordaco" jo
    Vull un arnés aixi per mi!

    Algú se'n recorda de com fèiem les "cadiretes" reciclant cinturons de seguretat ? i si es poden trobar les peces metaliques ?

    Jordi

    ResponElimina
  2. Felicitats a Espeleobloc per superar les 500.000 visites i al "Victor" per fer-ho possible. Per molts anys que poguem seguir disfrutant de la qualitat i varietat de tots els articles.
    Juli i Montse

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em sumo al vostre reconeixement . Moltes gracies Victor.

      Carlos Martinez

      Elimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.