dijous, 13 de desembre del 2012

European Cave Rescue Association ECRA

Desprès de quatre trobades anteriors, el 12 de maig del 2012 a la seu italiana de Castelnuovo Garfagnana amb la presència de responsables de espeleosocors d’Itàlia, Àustria, Alemanya, Sèrbia, Croàcia i Eslovènia...i tambè per videoconferencia la Gran Bretanya, es va aprovar la constitució de la European Cave Rescue Association que adoptà com a llengua de oficial de comunicació l’anglès.  L’ECRA volser capaç de respondre a les emergències d’espeleologia particularment greus en els que es requereix un esforç especial en termes recursos humans i coneixements. ECRA també vol crear un espai per a compartir experiències, metodologies i coneixements entre les diferents comunitats espeleologia europees.

Del 18 al 21 d’octubre del 2012 es celebrà a Chatel-de-Joux, al Jura francès la "Trobada Europea d’ Espeleosocors de 2012» Els dirigents europeus de rescat espeleològic d'Itàlia, França, Alemanya, Croàcia, Eslovènia, Sèrbia, Regne Unit, Bulgària i Suïssa, s'organitzaren en tres àrees de treball:
- Comissió Medica
- Comissió Desobstrucció
- Comissó Espeleosub
Per a cadascuna d'aquestes especialitzacions dins el rescat espeleològic es proposa reunir als tècnics dels diferents països europeus, posant a disposició de tots els seus mètodes i comparar-los.

Durant aquestes jornades també es va dur a terme la reunió d'elecció de dirigents de l'associació entre els diferents països membres. Va ser elegit membre de la presidència Croàcia, que també és el país on s’ubica el domicili social, mentre que la vicepresidència va ser confiada a Itàlia, i el secretari general a Alemanya.
Al consell també estan representats Àustria, Gran Bretanya, Bulgària, Eslovènia i Sèrbia (aquests dos últims països han estat inclosos en el consell com "oients". Van assistir a la reunió, però van decidir no participar en el projecte  Bèlgica, França i Suïssa.


Insereix-ho un molt interessant manual de 97 pàgines, el·laborat pel CNSAS sobre el socors espeleosub.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.