dilluns, 24 de desembre del 2012

De nou al Forat Micó de Cardona

Ja fa dos anys que vam fer una visita, potser un tant apressada, a aquesta interessant cavitat i ens vam quedar amb el dubte si realment ara ja no era possible fer-hi un major recorregut i si l’anomenada boca de la Tuta Gran s’havia ensorrat. En aquesta ocasió, 20.12.2012, vam ser vuit del grup dels dijous: David, Josu, Juli, Lluïsa, Montse, Pere, Tomàs i “Víctor”.


Lamentem dir-ho, però confirmem que sense una feixuga desobstrucció el tram visitable del Forat Micó, queda reduït a menys d’una cinquantena de metres, això si, d’una qualitat estètica excepcional. Des d’aquest tram, que constitueix boca inferior i els primers metres de la galeria del riu, no es pot accedir al pis superior, i tampoc per exterior hem sabut trobar l’anterior boca de la Tuta Gran. Realment des del 1967 que amb la SIE vam fer la primera topografia (d’uns 650m), la cavitat i el seu rierol que la recorre ha continuat evolucionant, però sens dubte, la transformació més rellevant ha succeït al relleu exterior tant pels nombrosos ensorraments i aparició de petites bòfies, com per la major quantitat d’argila de desalificació i derrubis de pendent, que son presents arreu, recobrint encara més l’aflorament del diapir salí.

A continuació us presentem una selecció de les fotografies realitzades al Forat Micó, que us suggerim que complementeu i compareu amb les de l'anterior post del 20.12.2010 http://espeleobloc.blogspot.com.es/2010/12/sali-i-forat-mico-de-cardona.html
Un proper dia publicarem l'article amb les imatges obtingudes dels rasclers salíns i de l'escorcoll realitzat per la Bòfia Gran.


Properament: Rasclers salins i la Bòfia Gran

1 comentari:

  1. Pel lo llegit i lo que tinc entes el rasclar sali de cardona esta en evolucio constant Ya a primeries del mil.leni Plini el jove descriu la evolucio del primer enfonsament i posterior afloracio de la sal al mig de un bosc Que amb el pas dels anys es vare convertirse amb lo que abui dia veiem
    Captain Garfio

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.