dimecres, 26 de desembre de 2012

A la recerca de l’avenc del Martellet

Un grupet del dijous: Jaume, Jordi, José, Ricard i “Vizu” el 20.12.2012 anaren a la recerca de l’avenc del Martellet (Sitges). Tot i tractant-se d’una cavitat de petites dimensions presenta diversos interessos, d’entrada la seva descoberta relativament recent, el distanciament de pistes o carreteres, en ple domini de la màquia mediterrània, etc. explica que es tracti d’una cavitat escassament freqüentada. A més a més, en Jordi ens recorda, que pel projecte de variabilitat dels cèlebres troglocharinus seria força convenient capturar exemplars d’aquesta localitat.

Inserim l’article publicat a Espeleocat 2 pels seus descobridors.
L’amic José Hidalgo em fa la següent descripció: 
"despues de 3 horas de aproximación llegamos a  la riera de las guineus, donde hay un resalte ( las dos primeras fotos son del resalte y suponemos que es la boca superior) y nos ponemos gps en mano a localizar la boca, despues de una hora de pincharnos, cuando creiamos que ya no la encontrariamos y gracias a las tijeras de podar y la intuicion de Jaume Julia la encontramos colgada sobre el precipicio, el acceso es complicado y por seguridad, mejor montar un pasamanos, te puedes caer al resalte de la riera,o al pozo de 15 mts. Como era muy tarde y no sabiamos cuanto tardariamos en volver, al final solo una hora, ya que seguimos unas fitas(ultimas fotos) que indican a la morella , camino de santiago. Habra que volver, creo que ahora que conocemos el camino, en una hora nos plantamos en la boca..."
Total que un cop localitzada i seleccionat un itinerari d’accés adequat, cal tornar-hi un altre dia per poder descendir-hi. Us mantindrem informats.


1 comentari:

  1. Justo al llegar al Fondo de les Guineus, y remontado la vertiente contraría está el Avenc dels Veteras. O sea que pasasteis por debajo de el, no se si lo conoceis.
    Saludos.

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.