dilluns, 26 de novembre del 2012

Cueva del Molino de Aso (1)

La setmana passada vam canviar l’agenda habitual dels dijous per tal d’accedir a una localitat més llunyana. Fou finalment dimarts i dimecres, dies 20 i 21 de novembre 2012, que vam poder fer una visita bàsicament fotogràfica a la coneguda Cueva del Molino de Aso (Fanlo) just al límit del Parque Nacional de Ordesa y Monte Perdido en l’extraordinari paratge natural conegut en llengua aragonesa com Balliñisclo (Viandico-Bellós-Añisclo).
Participarem en aquesta ocasió: Pere Cantons, Julià Gonzàlez, José Hidalgo, Jaume Julià, Josep Pastor, Jordi Perera i Josep Ml. Victòria.
La cavitat de fàcil accés i amb 1.595 m topografiats, és recorreguda per un rierol de cabal força variable que li confereix un notable atractiu. La galeria principal majoritàriament de còmodes dimensions, resulta degran interès paisatgístic, i les “empreses d’aventura” l’aprofiten actualment per fer un circuit combinat “espeleo-barranquisme” força freqüentat, especialment a l’estiu. Al costat del seu innegable valor estètic i geomorfològic la cavitat representa un enclavament bioespeleològic excepcional que ha estat estudiat pels amics Lluís Auroux i Xavier Bellés.
D’aquesta cavitat és publicà un complert article del company Antoni Amenós en la revista Espeleòleg 41 (1966) que ens complau en inserir-lo a continuació:
Biospeleologia

Fotografiant la Cueva del Molino de Aso
A la xarxa, com era d’esperar, podreu trobar diversos vídeos i nombroses fotografies, d’entre les que cal destacar la magnifica col·lecció del mestre Fèlix Alabart en les seves visites dels anys 1969, 1971, 1991 i 
1992. 
La visita del 20.11.2012

Segueix en el post de demà...

1 comentari:

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.