dimarts, 23 d’octubre del 2012

Avenc del Cavall. Sant Llorenç del Munt.


Avançant en el projecte Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, el dijous 18.10.2012 per visitar l’avenc del Cavall de la Barata (Matadepera) ens aplegarem 13 companys: Ricard Alsina, Dolors Boter, Tere Hernàndez, José Hidalgo, Jaume Julià,  Jordi Perera, Miquel Nebot, Montse Roca, Juli Serrano, Toni Torra, Jordi Trujillo, Josep Ml. Victòria i Manel Vizuete.

No es tracta d’una cavitat gaire agraïda, però si li busquem algun punt favorable és que té un accés prou fàcil, que ens resultava ideal pels que només podien disposar del matí.
Indicador de l'inci del corriol que ens condueix fins la boca
En l’interessant i malauradament aturada edició del Catalogo Espeleológico de la Provincia de Barcelona del GES del CMB, és publicà el seu segon... i darrer exemplar, el 1974, la fitxa i topografia de la cavitat que reproduïm en aquest post.
Vist el nombre de visitants, s’establí un sistema d’alternança de baixades-pujades del tot necessari donades les petites dimensions de la cavitat,  gairebé calia demanar tanda.
Fins i tot per facilitar la sortida vam utilitzar una segona corda auxiliar, i “pescàvem” als companys tant bon punt arribaven al desviador muntat a la mateixa boca.

Al fons de la cavitat es trobaven les despulles d’una femella de senglar.
També a l’exterior es va localitzar un altre crani de senglar. El seguiment de les poblacions d’aquests mamífers, especialment per medi de centenars de batudes,  mostra una tendència clarament ascendent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.