dimarts, 18 de setembre del 2012

L'Espluguell (Lleràs 2)


Per arribar a aquesta cova, deixarem el vehicle a Serradell, a la primera entrada del poble hi ha un PK. Hem de trobar un  corriol que passa per sobre de la Font Freda, creuar el torrent de la Llau de la Font i que es dirigeix capl'Est.

Hi han fites i algunes marques de pintura per el camí fins que s'entra a una canal a ma esquerra, que puja fortament fent ziga-zaga direcció cap a Les Roques de Llenaspres.
Al cap d'una estona de pujada i deixant a banda i banda alguns corriols, veiem una grandiosa boca negra a la nostra esquerra i un caminet que hi porta.  En total desde Serradell estem caminant uns 45 minuts.

UTM (ED50)  X= 327278 Y= 4683150 alt. snm. 1089m

La boca
L'entrada de la cova es molt gran, i les parets negres, on s’han construït separacións de pedra per el bestiar. Podem dividir la cavitat en tres sectors, el primer o vestibul, triangular i de gran dimensions, el segon sembrat de gran blocs, i el tercer una sorprenent estança romboïdal amb una excavació central amb unes característiques formacions al sostre i al front creant una mena d’amfiteatre. Realment un lloc singular.

Montse Roca, i Juli Serrano (S.I.E.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.