diumenge, 26 d’agost del 2012

“Espeleo” a les catacumbes de Paris


Les catacumbes de Paris constitueixen una xarxa subterrània de més de 200 kilòmetres de galeries amb una llarga història, dels que les han excavat i utilitzat al llarg del temps com cementiris, pedreres, refugis, amagatalls, lloc d’excel·lència pels grafiters, raves, museus de cultura undreground, etc. que darrerament son objectiu dels “aventurers” que practiquen una impròpia “espeleologia urbana”.
Mapa d'un dels segments mes visitats
Fins i tot el prestigios espeleo-fotògraf Stephen Alvarez ha elaborat un reportatge pel National Geografic, del que us presentem un petit trailer.


En Canal Historia oferi en la seva serie de “Ciutats Subterranies” un capitol dedicat a aquestes catacumbes que us presentem en quatre fragments.



Una versió desenfadada la podeu veure en el canal Zurdos TV on joves realitzadors presenten les seves creacions audiovisuals, en aquest enllaç:

Fins i tot trobareu un reportatge del grup espeleològic Speleo Limburg en aquesta adreça: http://speleo-limburg.blogspot.be/2012/05/urban-speleo-catacombes-de-paris-movie.html




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.