dimarts, 21 d’agost del 2012

- 2.197 m

Novament la Krubera – Voronya augmenta el seu desnivell gràcies a l’aprofundiment del seu sifó terminal. També en aquesta ocasió ha estat l’espeleo-bussejador ucrainà Gennadiy Samokhin qui ha explorat un nou tram d’aquest darrer sifó que ja havia explorat fins els -46m el 2007 (2.191m des de l’entrada de la cavitat), baixant ara 6m més de profunditat, fins els -52m situant-se la nova fondària total de la cavitat en els -2.197m. 
Tot i que en l’expedició “Towards the Center of the Earth” 2012  (part del projecte  “The Call of the Abyss” organitzat per l’Associacio Ucraina d’Espeleologia) que ha culminat amb aquest nou “record” han participat una seixantena d’espeleòlegs d’arreu del mon, cal destacar la participació, entre d’altres, dels valencians de Morella,  Jorge Membrado amb el seu fill Jordi de 13 anys i el seu nebot Marc Segura de 15 anys que han davallat fins els -2.080m, constituint una fita remarcable a nivell mundial i alhora una mostra de l’extraordinària capacitat física i mental d’aquestes noves generacions a les que li desitgem un esplèndid futur. 


1 comentari:

  1. Con 13 años yo baje el avenc del Llest que tiene 20 metros. Yo que pensaba que eso era una hazaña.

    Victor Ferrer

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.