dimarts, 19 de juny del 2012

XXIII Jornada SEDECK. Tierra Estella (1)


Aquestes jornades científiques de la  Sociedad Española de Espeleología y Ciencias del Karst, celebrades a Estella-Lizarra (Navarra) els dies 15, 16 i 17.06.2012 han estat centrades en la Sostenibilitat dels recursos hídrics de Tierra Estella.

Foren els organitzadors el Grup d’Espeleologia d’Estella-Lizarra, el Centre d’Estudis Tierra Estella i la propia SEDECK, amb el patrocini de la Mancomunidad de Montejurra i el Gobierno de Navarra, i la col.laboració de l’Ajuntament de Estella-Lizarra, GLAKMA i l’INTIA.
Seu de les jornades
Divendres 15
Exposició “Sostenibilidad de los Recursos Hídricos en Tierra Estella

Agua, alimentos i kilovatios sostenibles
Mario Gaviria
Aquest veterà sociòleg, premí nacional de medi ambient 2005, amb el seu proverbial activisme ens presentà la seva visió de com cal aprofitar els recursos hídrics, derivant ràpidament  sobre els temes energetics. Concloent que cal desnucleritzar-nos i apostar decididament per les energies renovables davant de la que considera propera i profunda crisis energètica derivada de l’escassetat dels combustibles fòssils.
Separata oferta als assistents

¿Que nos dicen los glaciares?
Adolfo Eraso, Carmen Dominguez i Gildo Morell
Presentació d’aquesta conferencia sobre les expedicions polars i metodologia de mesures que han dut a terme per quantificar la descarrega dels rius glacials i de la seva evolució, tot seguit d’una presentació de l’Associacio GLACKMA.




Informació complementària a:
Pensament Mario Gaviria http://youtu.be/gX22zlzJ2gM

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.