dissabte, 16 de juny del 2012

L’ACEC i la "Semana de la Red Europea de Geoparques"

Com s’ha fet en els darrers anys, aquest 2012 entre els dies 27 de Maig i 10 de Juny i dins de la “Semana de la Red Europea de Geoparques”, el Geoparque del Sobrarbe, ha organitzat una sèrie d'activitats programades a fer dins d’aquests dies de la setmana.

Entre elles es va fer la del dia 09 de Juny una sortida geològica,  centrada en una visita espeleològica a la cueva de Lasgüeriz ( cueva del 5 de Agosto) a Saravillo (Osca).

Un total de 19 assitents, varen esser acompanyats i guiats per la cavitat per els membres de l’ACEC (Asociación Cientifico Espeleologica Cotiella).
La trobada al aparcament a Saravillo al voltant de les 09:00 hores, i la distribució dels assistents en els vehicles adients per a pujar per la pista fins el “collado de Santa Isabel”, va permetre arribar al punt de partida del camí a la cova sense cap problema.Una aproximació d’una mitja hora ens va portar a l’entrada de la cavitat.Una vista de unes tres hores en la cova donants les explicacions necessàries i ressonants a les consultes que els interessats plantejaven, va permetre gaudir de una complerta visita.
Després de tornada al refugi de Santa Isabel, on va es va fer el dia, tot esperant els vehicles per a tornar al poble.Al voltant de les 16:00 hores ja estava tothom en el aparcament de Saravillo, llavors en el centre de interpretació “Mosen Bruno”, on els de Saravillo ens havien preparat un cafè acompanyat amb pastes, es va fer la presentació del numero 3 de la revista COTIELLA i posteriorment es va passar al assistents i veïns del poble un audiovisual  d’una mitja hora de duració vers el Cotiella, on per mitjans de diapositives i clips de vídeos se’ls va fer un viatge per el massís primer per l’exterior i posteriorment per el sota terra, acabant l’audiovisual amb la informació dels treballs realitzats en les diferents campanyes.
El tenir la sala plena de gom a gom i el interès demostrat  per tot els assistents, va esser la millor satisfacció que podíem tenir.

Text i fotos : Antoni  Torra

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.