diumenge, 10 de juny del 2012

La Foux sota l’amenaça del TGV

Ens plau inserir un excel·lent vídeo de 33 minuts realitzat per Spele-Eau que ens mostra les investigacions espeleològiques de 2007 i 2010 en aquesta cova mítica, la Foux de Sainte Anne d'Evenos (França) amenaçada de destrucció per la futura línia del tren d’alta velocitat LGV PACA.

 Aquesta pel·lícula fou projectada a la sessió informativa sobre el projecte de LGV PACA Evenos el 30 de maig 2012 davant un ple complet (més de 400!), és un recull de les dues pel·lícules ja realitzades en la Foux "hi havia una vegada Foux de Sainte Anne d'Evenos" de 2007 i la sèrie de cinc episodis de "Bump" i les pèrdues de 2010.

"Una de les tres rutes projectades, amenaça Foux de Sainte-Anne i també la circulació i la qualitat de les aigües subterrànies. Fins avui, no hi ha res decidit, però el món espeleo està sorprés. Qui podria imaginar aquest trajecte? RFF, no dubti en posar-se en contacte amb nosaltres per parlar-ne perquè s'enfronten a greus problemes sobretot geològics, hidrogeològics i ecològics ......"

El vídeo



Mes informació:



Notes anteriors a l'Espeleobloc







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.