dimecres, 6 de juny del 2012

El carst i els canvis del nivell de la mar a la Mediterrania


Recentment s’ha celebrat una molt interessant trobada internacional a Palma sota el lema  Mallorca: a Mediterranean Benchmark for Quaternary Studies. L’amic Joaquin Ginés ha tingut l’amabilitat d’oferir-nos, en pdf, dos dels treballs inclosos en el llibre-guia d’aquest encontre sobre els canvis del nivell del mar durant el darrer interglacial, esponsoritzat per la National Science Foundation (USA).

"...Aquests dos treballs són de contingut totalment carstològic, ocupant-se per una banda dels 40 anys d'investigacions realitzades sobre els espeleotemes freàtics de les coves litorals de Mallorca, així com dels diferents tipus d'informacions que subministren els espeleotemes sobre els canvis del nivell de la mar.

El llibre-guia també inclou altres treballs amb un cert contingut espeleològic i/o carstològic (veure índex), com són una introducció al Quaternari de Mallorca, així com la descripció de les localitats visitades durant el desnvolupament de les sortides de camp del Workshop...”





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.