dijous, 19 d’abril del 2012

La cova de Napoleó



Fent turisme per Ajaccio (Còrsega) vam anar a visitar la Cova de Napoleó” encuriosits ja que no coneixíem cap cavitat per aquest sector en materials carstificables.




En efecte la “cavitat” és una pseudo-cova, un espai entre blocs arrodonits de granit, que no arriba als 10m de longitud. La boca es amplia i l’extrem final, pel sostre, torna a comunicar amb l’exterior. 




Situada al mateix turó on es trobava la casa de camp on es va criar el cèlebre Napoleó, es un petit espai “ocult” un amagatall que permet aixoplugar-se i que segons la tradició era utilitzat per Napoleó per allunyar-se del soroll i per estudiar lliure de la distracció dels seus companys.




Ens imaginem, sense turistes, un silenci només trencat pel xiulet de les merles voleiant entre els arbustos, i el so llunyà del mar vora la platja i tot això en un mirador esplèndid de la ciutat, flanquejada pels horts i les blavíssimes aigües del golf. Veritablement un magnífic espai per a la reflexió.




Sobre el turó s’ha construït un monument a la memòria de Napoleó, i a la vila d'Ajacció hi ha nombrosos llocs que el recorden, i es que encara avui, hi ha un cert orgull de pertinença Era uno di noi ! (era un de nosaltres).



A l’extrem sud de l’illa a la costa de Bonifacio hi ha un altra cova de Napoleò. Aquesta cavitat marina, probablement porta aquest nom, per la similitud de forma amb el característic barret napoleònic.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.