dilluns, 19 de març del 2012

Avenc de Sant Marçal



El dijous 15.03.2012 visitarem parcialment l’avenc de Sant Marçal al terme municipal d’Olesa de Bonesvalls. Hi anàrem 9 participants: Enric, Jaume, Jordi, José, Josep,  Julio, Ricard, “Víctor” i “Visu”.



En Jaume anava amenitzant el descens amb les seves vivències de la descoberta i primera exploració de la cavitat, d’altres potser traits per la memòria de 33 anys enrrera, recordàvem haver desgrimpat diversos pous que ara descendíem amb corda. Eren altres temps i ara la reducció d’agilitat ens imposa una major prudencia. Però ni de lluny vam utilitzar, la que potser caldria considerar, exagerada proliferació, d’ancoratges que clivellen les parets.


En Josep aprofità per recollir mitja dotzena de Troglocharinus i contràriament tot i que eren ben presents les aranyes (Meta bruneti) ja no les capturarem per considerar que ja disposem de suficients exemplars per caracteritzar el massís.



1 comentari:

  1. Hola familia d'espeleoloegs!

    Comentar-vos que els ancoratges de l'avenc Sant Marçal estan instal·lats estrategicament degut a els simulacres de rescat que s'han fet en aquest avenc. pot semblar que hi han molts pero d'aquesta manera s'agilitza molt la feina d'instal·lar en cas d'accident pensem que aquest avenc es molt freqüentat per espeleolegs en epoca de cursos d'iniciaciò.

    Salut i seguiu així.

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.