dimarts, 21 de febrer del 2012

Barrencs del Pla de Perellós (2)


El que hem convingut en denominar provisionalment Barrenc de la Reixa o de la Sal de Llop, és una cavitat amb un pou d’entrada d’una dotzena de metres, al que segueixen dues continuacions la més evident constituïda per una saleta-galeria, i a l’altre extrem, més ocult, un conducte descendent amb gateres i ressalts, fins on pogueren avançar, ja que el darrer pouet d’uns 4 ó 5 m. no el vam davallar, per considerar que calia instal·lar una corda, quan ja no en disposàvem.

Tot plegat una cavitat amb una notable riquesa de delicats espeleotemes.


Dues fotos panoramiques d'en Pere Cantons, que podeu ampliar i desplaçar-les.

 

1 comentari:

  1. El nom oficial d'aquesta cavitat (o sigui el nom qui l'hi var donar l'inventor) es "aven de la Lampe" (que es podria traduir per barrenc del llum).
    L'anomenat "Barrenc del Palet" el varem anomenar nosaltres "aven du hérisson" (barrenc del heriço) i el "barrenc de la tapa" en deiem "aven des 3 lundis" (barrenc dels 3 dilluns) que permet arrivar a la sala del barrenc del Pla de Perillos.
    François (Entente Spéléologique du Roussillon).

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.