dilluns, 30 de gener del 2012

Avencs de les Alzines (1)


El 26.01.2012, en el grup d’aquest dijous participaven: Dolors, Enric, Jaume, Jordi, José, Josep, Julià, Lluïsa, Pere, “Víctor” i “Visu”.  Anàrem al Pla del Sot d’Ossos, camí del Pla d’Ardenya als límits dels termes de Begues i Vallirana. En aquest sector de dolines, com es ben sabut, hi ha una nombrosa densitat de cavitats, en bona part fruit de les tasques de desobstrucció del GIRES, del CEB, etc., i alhora son extraordinàriament patents els senyals d’una intervenció arqueològica de gran volada. Nosaltres visitarem dos dels classics, primer davallarem l’avenc Gran  i més tard el proper avenc de les Alzines que per no fer massa extens aquest article, serà ressenyat en el post de demà, juntament amb la memòria dels arqueòlegs.


Avenc Gran de les Alzines

Aquesta interessant cavitat, presenta un primer tram, amb força senyals d’excavació artificial, per això cal anar amb compte per tal de no precipitar pedres inestables pous avall, tot i que, el de major volum, està ancorat amb cables que aparentment el consoliden. Per si un cas, vam procurar anar de fraccionament en fraccionament, gairebé sense trepitjar el terra. Aquest fou el motiu pel que alguns companys s’estalviaren el descens.


Un reguitzell de pous de modestes dimensions condueixen verticalment fins la cota -70. Però a la part de major amplitud s’accedeix per la via lateral, a la denominada Sala Gran a -40m, des d’on remuntant una escalada de 12m ( ben equipada ) ens condueix a la Galeria Superior amb la bonica sala de 4x4m tant profusament decorada d’espeleotemes, especialment amb delicades excèntriques, que es feia difícil posar fi a la tasca dels fotògrafs.

Els Pous
 

Via lateral - Sala Gran


Galeria Superior


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.