dimecres, 21 de desembre del 2011

Microbis als tubs volcànics


Un equip d'investigadors estudiant els microbis en un tub de lava a les Cascade Mountain d'Oregon han descobert que poden sobreviure sense aliments orgànics en ambients freds i baixos nivells d'oxigen, condicions similars al que s'espera que es trobin en el subsòl de Mart.


Els microbis, d'una de les famílies dels bacteris més comuns al planeta, es van recollir en un tub de lava prop del cràter Newberry a uns 30 metres dins de la cova a una alçada d'uns 1.500 metres .


Per demostrar primer que els microbis podrien consumir matèria orgànica, se'ls va donar primer sucre. A continuació, els científics van baixar els nivells d'oxigen i la reducció de la temperatura veient que per sobreviure van començar a alimentar-se de ferro de olivi, un mineral volcànic comú que es troba en els tubs de lava tant a la Terra com de Mart.


"Sabem per examen directe, així com imatges de satèl·lit, que el olivi es troba en les roques marcianes, i ara sabem que el olivi pot sostenir la vida microbiana." - Martin Fisk, professor a la Universitat Estatal d'Oregon de la Universitat de la Terra, Oceà i Ciències Atmosfèriques.

Encara que aquest estudi no pot copiar exactament les condicions de Mart, indica que si la superfície de Mart o qualsevol altre cos planetari té condicions similars, podrien albergar aquests bacteris.
 


Curiosament, l'examen d'un meteorit procedent de Mart, va trobar senyals, d’una possible evidència de microbis que s'alimenten de roca, que són similars a les empremtes trobades en el tub de lava del cràter Newberry.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.