dilluns, 19 de setembre de 2011

L'avenc del Daví


Aquesta popular cavitat del massís conglomèratic i parc natural de Sant Llorenç de Munt (terme municipal de Sant Llorenç Savall), és coneguda per la seva sala d’hivernada on sojornen uns 8.000 exemplars de ratpenats. D’ací que les seves visites estiguin limitades una bona part de l’any.


El grupet dels dijous, la visitarem el passat dia 15.09.2011. En total ens vam aplegar 10: Enric, José, Josep, Miquel, Pere, Ricard, Teresa, Valeria, “Víctor” i “Visu”.


L’avenc de -65m de fondària, té dues boques, una vertical des de l’inici i l’altre que davalla en forta rampa i dos trams verticals, conduint-nos ambdues vies a una sala de 50 de llargada per un màxim de 9 d’ample als -45. D’ací entre blocs, desgrimpant i gatejant, s’assoleix en el punt més baix la sala dels Ratpenats, que tenia protegit l’accés amb un  reixat, avui dia inexistent.

Microformes

L'enigma del gran palet arrodonit per un sol costat

FaunaEl cadàver d'un senglar, a la cota -45m

Els troglocharinus, eren extraordinàriament abundosos, tant que amb el que va recollir la Valeria n’havia suficients per l’estudi filogenètic de l’ADN, de tal manera que vam decidir “amnistiar” els que veieu, que corresponen als capturats pel Josep.

 Miscel·lania

Espaterrant!
Vigileu la vostra popa!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.