dimecres, 7 de setembre del 2011

Arthur Kozlowski desaparegut a Pollonora Hole 10


  Malauradament es confirma que, ahir dimarts 07.09.2011 ha estat trobat el cos sense vida de l’Arthur al sifó de la irlandesa cavitat Pollonora Hole 10, a 850 m i -52 sota l’aigua. Sabem que el progrés en l’exploració de dificultat presenta el seu risc, però no deixa de ser profundament dolorós que el tribut que exigeix s’emporti als capdavanters. El nostre més sentit condol per als familiars, amics, i en general per a tot el mon espeleològic i especialment l’espeleosub per aquesta gran pèrdua.

En aquest enllaç de RTE news Ireland podeu veure els vídeos del seu canal de noticies.


Polonès de 34 anys, resident a Irlanda, especialista de renom mundial en espeleosub, ha fet multitud de descobertes en exploracions subaquàtiques, entre elles Pollatomary Cave que amb els seus -103m constitueix el record de fondària espeleosub a Irlanda.


Aquest estiu, novament amb companyia de Cris Jewel, reprengueren l’exploració de la cerdana Fou de Bor on ja havien fet un fort avanç el 2010. Enguany anant de “punta” amb rebreather aconseguí superar els 1.070m de desenvolupament, al límit del material disponible, passant un punt baix a -97m. La durada de la immersió, superior a les sis hores, significà que la propera campanya caldria comptar amb un habitacle submergit per facilitar la descompressió. 

Després seguiren cap al cantàbric, on exploraren un sifó a Bustablado, que insereix-ho tot seguit.


Per copsar l’extraordinària tasca realitzada per l’Arthur, us presento una llarga exposició (1,38h) que realitzà recentment sobre les activitats espeleosub a Irlanda, de les que n’era el principal actor.


.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.