dissabte, 13 d’agost del 2011

Matienzo, 50 anys d’espeleologia


He rebut aquest impressionant recull, publicat l’any 2010 en commemoració de 50 anys d'exploracions espeleològiques a Matienzo (Cantàbria).



Títol: Matienzo: 50 Years of Speleology :50 años de espeleología
Editors: Juan Corrin & Peter Smith
ISBN: 978-0-9566045-0-7
Data de publicació: 7 d’agost 2010
Pagines: 320
Mida: 287mm x 205mm
Format: A tot color / llengua Anglès i Castellà
Extres: Mapa geològic A1 + DVD amb vídeos i  fotos + Aplicació Google Maps.



Documentació molt complerta de les exploracions en Matienzo, des dels precursors dels anys 1960, detallant especialment les de l'interclub britànic des de 1970 fins a 2010.

Completen les exploracions amb altres capítols dedicats a l'espeleosub, la geologia, geomorfologia i l'arqueologia. En el DVD amb vídeos, presentacions, destaca la situació de més de 3.300 cavitats sobre l'aplicació de Google Maps.

És una suma d'informacions tretes dels seus resums, diaris d'exploracions, opinions personals, completades amb detalls de topografies i moltes fotografies, algunes anecdòtiques de la dècada dels 70 i 80, però moltes d’altres dels últims anys.



Plasmació sobre paper de la ingent quantitat d'informació que han publicat durant anys en la seva pàgina Web: Matienzo Caves, on mantenen d'una manera exhaustiva la informació de les 3.500 cavitats explorades i els 300 km. de topografies (dades de 2010). És envejable la serietat i regularitat amb què han inventariat les cavitats del poliè de Matienzo, posant-ho a disposició de tots els espeleòlegs, tant en la pagina Web com en aquesta monumental obra. Un treball exemplar.


 Enllaços importants: 


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.