dilluns, 8 d’agost de 2011

Forat de la Barraca (Begues)


Novament, el dijous 04.08.11, tornem al Fondo de la Troneda (o Tronera segons el ICC) per visitar el Forat de la Barraca i l’avenc Tapat de Mas Traval. Participem sis: David, Dolors, Jaume, Ricard, “Víctor” i “Visu”. L’objectiu torna a ser recol•lecció de fauna i completar la documentació fotogràfica.Forat de la Barraca -16m
Un petit avenc molt concrecionat.Veiem moltes concrecions fragmentades per fenòmens neotectònics. Aquí no juguen un paper rellevant els fenòmens de solifluxió com en la propera cova-avenc de la Troneda.  No hi ha sinó un desplaçament vertical, com si s’hagués provocat un reajustament per enfonsament estructural.


En David s’interessà pel mal estat de l'ancoratge de superfície. La mostra d’aquest spit és prou eloqüent.Avenc Tapat de Mas Traval -20m
Per completar la matinal uns revisiten la cova avenc de la Troneda i altres vam anar amb intenció de veure l’avenc Tapat de Mas Traval, però en descendir el seu pou és notava una forta pudor de descomposició. De manera que tot just baixar el segon i tornarem a pujar ràpidament, sense recollir fauna, que semblava que havia fugit tan ràpidament com nosaltres.


Coordenades
Adjuntem una captura de pantalla on es mostren les transformacions calculades entre el posicionament ED50 i ETRS89 utilitzant les eines que subministra l'Institut Cartogràfic de Catalunya.Enllaç a la calculadora geodèsica:
http://www.icc.cat/cat/Home-ICC/Inici/Geodesia/Recursos-geodesics/Calculadores2

Visita anterior a la Cova-Avenc de la Troneda
http://espeleobloc.blogspot.com/2011/08/la-cova-avenc-de-la-troneda-begues.html

1 comentari:

  1. Mensaje dirigido a todo el grupo.
    en primer lugar mis felicitaciones a todos por tener la suerte de ser unos buenos compañeros (esto es muy dificil de encontrar hoy en día), en segundo lugar por la constancia de salir todos Jueves, tercero para felicitar al autor de las fotos del reportaje.
    Fèlix Alabart.

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.