dimecres, 20 de juliol del 2011

Dins l’avenc del Dragó


Després de l'èxit de l'expedició "Guizhou EXPE 86" PSCJA de Vénissieux i l'Acadèmia Sínica (Institut de Geologia de Beijing) va decidir continuar amb la seva col.laboració. Després d'un viatge de reconeixement a la Xina el 1988 realitzat per tres membres de l'equip de França i un viatge a França del professor Zhang Shouyu el 1989, es va decidir organitzar una segona expedició, "GEBIHE 89" va néixer.
L'equip de set científics xinesos, i 13 espeleòlegs i científics d'Europa (11 francèsos, un alemany, un belga) i un càmera, va treballar en tres províncies i vuit comtats: el centre i sud de Guizhou (Comtats Zhijin, Ziyun , Pingtang), l'extrem est de Sichuan (Wuxi) i el sud-oest de Hubei (Wufeng del comtat, Hefeng, Lichuan, Yichang). En total, sis mil quilòmetres es van recórrer entre les diferents àrees per diversos mitjans: tren, autobús, vaixell.

De 22/10/89 al 20/12/89 cincuanta cavitats han estat explorades amb un total topografiat de 57 km!

Els resultats són sempre a l’alçada de l'extraordinàri carst xinès . Ziyun Comtat (Guizhou), trobem la sala més gran a la Xina, "El Saló dels Miao" en el sistema de Gebihe (- 445 m). Aquesta és la segona sala al planeta després de la "sala de Sarawak" (Mulu, Malàisia). Wufeng County (Hubei), es va explorar l’avenc increïble de Dongxitiankeng (5 km - 382 m), i es va trobar per primera vegada a la Xina estalactites de guix a la cova Yanzidong-Longdong.

Els estudis científics en el camp van ser nombrosos: 140 mostres d'aigua van ser recollides i analitzades química i bacteriologicament. Un tall notable varves 25 metres d'altura ha estat estudiada in situ a la cova de Dadong (Wufeng, Hubei). Més d'un centenar de quilograms de mostres de tot tipus s'han transportat a França i a Beijing per al treball de laboratori: datacions, anàlisis químiques ... I, per descomptat, les dades bàsiques que representen els km 57 de topografia i les nombroses observacions: geogràfiques, geològiques i geomorfològiques.

Tot seguin inserim el film de Denis Van Berleere sobre l’expedició Gebihe 89.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.