divendres, 6 de maig del 2011

Els Neandertals de Capellades

L'Abric Romaní de Capellades és un jaciment del paleolític català excavat sota la direcció d'Eudald Carbonell. La gran importancia del jaciment serà posada en relleu gracies al nou parc prehistòric que l’Ajuntament de Capellades, a l’Anoia, instal•larà a la Cinglera del Capelló, al damunt del riu Anoia. Una zona del poble amb un alt valor geològic i arqueològic ja que concentra uns vint jaciments arqueològics de diverses èpoques.


Degut a la seva antiguitat (molts són del paleolític), aquest nou centre de divulgació del coneixement de la prehistòria del país, es centrarà en les comunitats neandertals. De moment, a més de la pàgina web, on es presenta el projecte i el nou Museu dels Neandertals de Catalunya (NEANCAT), ja s’ha construït el túnel soterrani que connectarà el futur museu amb un dels jaciments de més interès d’aquest Parc Prehistòric, el jaciment de l’Abric Romaní. De fet, el nou museu tindrà com a base la informació obtinguda en les excavacions realitzades en aquest jaciment des de fa més de 30 anys. L’edifici del futur museu contempla, a més dels espais museístics, un primer pis destinat a laboratoris.



Podeu accedir al “NEAN-Parc Prehistòric de Capellades” en aquesta pàgina web.



El programa de divulgació (juvenil?) de  TV3,  Sota Terra li dedica un capìtol el 16.08.2010 que insereirx-ho a continuació:





El setmanari Presència publicà en el seu núm.1987 (2010) aquest reportatge:
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.