dilluns, 2 de maig del 2011

Cova Simanya


El dijous 28.04.2011 érem set: Dolors Boter, Pere Cantons, Julià Gonzàlez, Jaume Julià, Josep Pastor, “Víctor” i “Visu”, amb l’objectiu de visitar la Cova Simanya al massís conglomeràtic de Sant Llorenç de Munt i experimentar amb els nous enginys fotogràfics desenvolupats per en Pere.

En aquesta ocasió, una adaptació d’un comandament de radiocontrol per vehicles de joguina (si el seu fill Adam llegeix aquestes línies, ja sap perquè no el te que continuar buscant) que permet comprovar i disparar a distància un flash.


La Cova Simanya, una de les més visitades de Catalunya, amb prop de 400 m de recorregut.



El seu funcionament com surgència, tot condicionada per un mateix pla d’estratificació on les seves galeries s’estructuren seguint dos sistemes de fractures, un de paral·lel a cingle i l’altre gairebé perpendicular que és per on desemboquen les diferents boques, tant de la Simanya com de les diferents cavitats accessòries.


Predominen les boniques seccions amb formes de conducció, conductes penjats, pseudo-pendants, i regularització del perfil de les parets constituïdes per còdols de molt diferent duresa.



El seu funcionament hídric actual és residual i son els processos sedimentaris els que han individualitzat, per fossilització, els conductes d’una mateixa xarxa.



Altres cavitats als voltants de la Simanya


Aprofito aquesta nota per incorporar unes imatges de les cavitats properes obtingudes en una anterior visita (31.12.2000) i un petit fragment de vídeo realitzat en aquella sortida amb la funció vídeo d’una càmera fotogràfica compacta.


Cova del Triangle


Cova Simanya Petita


Cova del Torrent o Cova Nova de la Simanya


Cova de l'Angel





Potser us interessarà accedir a aquest anterior article a l’Espeleobloc:
Visita amb discapacitats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.