dimecres, 27 d’abril del 2011

Revista BERIG nº 11


El nostre ja habitual col•laborador castellonenc Jesús Almela ens ha tramès una nota informativa sobre un nou número de la revista BERIG.

Des del 1984, fundació del centre, ja han pogut editar onze números. Enhorabona!

Article d’en Jesús:

La setmana passada va eixir un nou número de la revista BERIG, que publica l'ESPELEO CLUB CASTELLÓ. D'aquesta publicació ja en parlarem en un post anterior el dia 4 d'Octubre de 2009 (http://espeleobloc.blogspot.com/2009/10/berig-la-revista-de-lespeleo-club.html) on es presentaven els inicis, la temàtica, les característiques i la filosofia de la revista.

Aquest número 11, al igual que els anteriors, es el fruit d'una serie de treballs que realitzen membres del E.C.C. en el camp de l'espeleologia en la província de Castelló juntament amb col•laboradors que publiquen també es seus treballs. Recordem que l'àmbit de la publicació es a nivell provincial i aquest abraça tots els àmbits de l'espeleologia; com poden ser la toponímia, catalogació, biospeleologia, mineria, geologia, història de la espeleologia a Castelló i fins i tot un còmic amb acudits referents al mon subterrani, que li donen un toc de humor a la revista. El tema predominant es la catalogació de cavitats, on els membres del club treballen des-de fa molts anys en el catàleg provincial http://www.cuevascastellon.uji.es. Aquesta catalogació, que es realitza per termes municipals, es continua i exhaustiva. En aquest número es presenten els termes municipals de Costur i Villafranca del Cid.
Els articles publicats en aquest número són els següents:






El format de la revista, que mantenim des-de els inicis, es en paper encara que també podem encontrar la revista en format pdf en Internet. Trobem la revista en el següent enllaç: http://www.cuevascastellon.uji.es/varios/berig11.pdf




Té un total de 68 pagines, on es presenten els articles en blanc i negre. En la portada i contraportada trobem fotos en color, al igual que en les dos pàgines interiors. Aquesta revista es publica amb l'ajuda de la fundació castellonenca Dávalos Fletcher i l'Ajuntament de Castelló.





Nota: Les fotos són de la portada, contraportada i interiors de la revista

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.