dissabte, 2 d’abril del 2011

Explosition


Amb aquest suggerent títol Explosition es desenvolupà, dins de la xarxa subterrània de Frênes (Belgica), l’any 2007 una exposició de pintures dins d’aquesta cavitat natural que calia recorre espeleològicament.

"L’encant d’aquest objectiu objectiu resideix en el camí que hi mena. Exploreu el laberint de galeries fosques i tortuoses, passadissos estrets, amuntegament de blocs, pus i sales. Estrenyeu-vos en les parets rocoses, descendiu al llarg de les cordes, passegeu-vos, gategeu, grimpeu, avenceu i descobriu: l’estructura dins l’arbitrari, el color dins l’obscuritat, la subtilitat en la rugositat, la calor dins d’humitats fredes, la suavitat en la paret rocosa. Deixeu-vos portar i contempleu!"



Segons la idea del expositors, mentre que l'exercici físic estimula la ment i la percepció sota l'influència de l'emoció, la presència de formes d'art pot ser un alleujament, així com un component tant conegut com sorprenent, situat en un context inesperat.



Explosition és un terme figuratiu, és a dir, a través de galeries, al llarg de les cordes, sobre i sota pedres, caminant, gatejant,... El significat del concepte d'espai es torna a descobrir. Les obres s'enfronten al seu entorn. De vegades són difícils de trobar, amagades darrere de les formacions, i de vegades molt visibles en una gran sala subterrània, un sistema d'il·luminació a vegades subtil i invisible de vegades sense la il·luminació del visitant individual. Tot el procés dins la cova, l'elecció d'espais, instal·lació i l’experiència dels visitants, han estat fotografiats i documentats..




 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.