dissabte, 12 de març del 2011

Waitomo, la cova dels cucs lluminosos


Anteriorment ja havíem fet referència a aquesta cavitat neozelandesa, un dels atractius bioespeleològics populars de rellevància mundial, centrant-nos en aquella ocasió en els itineraris de cave-tubing, o ràfting d’aigües negres.




Les seves cuques lluminoses endèmiques l’Arachnocampa luminosa, irradien la seva luminescència característica creant una decoració singular en agrupar-se per milers, guarnint sostres i parets d’alguns sectors de la cavitat. Aquesta singularitat atrau una gernació de turistes que s’endinsen en aquest entorn natural i gaudeixen del popular viatge en vaixell subterrani, on els seus guies aconsegueixen contextualitzar la visita dins d’un ric patrimoni d’història cultural de més de 120 anys.







La Waitomo Glowworm Cave constitueix un dels principals atractius turístics de la Nova Zelanda i és objecte d’una gestió acurada, de la que avui us volem presentar com a mostra un estudi-enquesta sobre les motivacions dels visitants que la freqüenten.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.