divendres, 4 de març del 2011

14ena MOSTRA D’AUDIOVISUALS I FOTOGRAFIA DE MUNTANYA




Dissabte 26 de febrer de 2011
> Hora: 19:30
Inauguració de la 14ena Mostra d’audiovisuals i Fotografia de Muntanya de Sant Martí.
>> Hora: 20:00
CONFERÈNCIA -AUDIOVISUAL
A càrrec de Daila Ojeda. Escaladora canària establerta a Catalunya que ha aconseguit fer tres vegades 8c’s. Vivències de l’escaladora amb la paret.

Dilluns, 28 de febrer de 2011.
Hora: 20:30
TÍTOL: “CORDADAS”
AUTOR: Jesús Labajo Yuste
DURADA: 9 minuts 35 segons
ARGUMENT: Si las condiciones y la meteo acompañan, la otra cara del Pico del Veleta en Sierra Nevada se puede convertir en un auténtico hervidero de cordadas de alpinistas ávidos de surcar sus líneas


>> Hora: 20:45
TITOL: “URIELLU”
AUTOR: Jesús Labajo Yuste
DURADA: 28 minuts 02 segons
ARGUMENT: En el Picu Urriellu, o Naranjo de Bulnes, comenzó la historia de la escalada y el alpinismo en España hace más de 100 años. “Urriellu” es la modesta crónica de un puñado de subbéticos por su cara sur.

>> Hora: 21:20
TÍTOL: “OBERTURA DE LA VIA JOSEP BARBERÀ I SUQUÉ”
AUTOR: Òscar i Albert Masó Garcia
DURADA: 22 minuts
ARGUMENT: Reconeixement per la gran tasca muntanyenca duta a terme pel santcugatenc Josep Barberà i Suqué. Creació d’un nou itinerari d’escalada de caire clàssic en homenatge a la seva figura. Veurem i viurem les interioritats d’aquesta intensa activitat viscuda al cor de la màgica muntanya de Montserrat.


Dimarts, 1 de març de 2011.
>> Hora: 20:30TÍTOL: “SI EN UNA NIT D’HIVERN ...”
AUTOR: Antoni Ortiz Belmonte
DURADA: 15 minuts
ARGUMENT: Setmana d'esquí de muntanya pels Pirineus Occidentals d'un grup d'amics on es realitzen diverses ascensions als cims més emblemàtics d'aquesta magnífica regió Pirenaica, acompanyat amb musica d’Sting

>> Hora: 21:00
TÍTOL: “PUJANT AL PARADÍS”
AUTOR: Roger Granel Casademunt
DURADA: 30 minuts
ARGUMENT: Uns joves de Poblenou, a Barcelona, utilitzen els Pirineus com a escola i com a espai de llibertat. Ara, han decidit donar un pas més: superar, tots junts, la barrera dels quatre mil metres i viatgen als Alps, on a més de fer muntanya, poden descobrir una nova zona i posar en pràctica la seva filosofia de vida. Allà podran materialitzar les seves esperances i reptes, per poder seguir creixent com a persones. És així com pujaran al seu particular paradís.

>> Hora: 21:30
TÍTOL: “LA FLAMA DEL CANIGÓ”
AUTOR: Roger Granel Casademunt
DURADA: 17 minuts
ARGUMENT: Un grup de joves del Poblenou, a Barcelona, aniran a buscar la flama del Canigó i viuran en primera persona la tradicional cerimònia de la seva encesa al cim del Canigó (2784 m) que es fa cada 22 de juny. La flama del Canigó, doncs, és un símbol d’unitat catalana. El seu foc,que mai s’apaga, és un homenatge a la cultura i la nació catalanes, que durant segles, han aconseguit sobreviure i mantenir-se ben vives.

Dimecres 2 de març de 2011.
>> Hora: 20:30
TÍTOL: “MANASLU, HISTORIA DE UNA ILUSION A 8000 M”
AUTOR: Jesús Morales Manzanares
DURADA: 37 minuts
ARGUMENT: Experiencia vivida en el Manaslú durante 48 dias. Estusiamo, ilusión y sobre todo la espectacular belleza de la naturaleza en estado puro.

>> Hora: 21:15
TÍTOL: “LA SEGURETAT A LA MUNTANYA”
AUTOR: Xavier Casillanis Comas
DURADA: 26 minuts
ARGUMENT: Mostra dels plaers i els perills de la muntanya. Diferents professionals aconsellen sobre les precaucions que s’han de prendre abans de sortir a fer qualsevol activitat en aquest entorn tan canviant. La falta de formació, la falsa percepció de seguretat i el fàcil accés a aquest medi i al material han fet que en aquests últims anys hagi augmentat el nombre de serveis per part del grups de rescat.

Dijous, 3 de març de 2011.
>> Hora: 20:30
TÍTOL: “KILIMANJARO 2010, UN SOMNI FET REALITAT”
AUTOR: Ricard Moran Boix
DURADA: 30 minuts
ARGUMENT: Expedició de tres amics de Sant Martí a Tanzània amb l'objectiu d'assolir el Uhuru Peak de 5.895m d'alçada al volcà Kilimanjaro, sostre del continent africà.

>> Hora: 21:15
TÍTOL: “LO MARIOLA FILM”
AUTOR: Albert Naudín Bolivar
DURADA: 20 minuts
ARGUMENT: Tracta de l'escalada en hivernal d'una via inèdita al Pic del Mariola, desconegut però imponent cim de la Franja Nord Pallaresa al Pirineu Català

Divendres, 4 de març de 2011.
>> Hora: 20:30
TÍTOL: “PUJAR I BAIXAR”
AUTOR: Abel Arderiu Surinyac
DURADA: 17 minuts
ARGUMENT: Aquesta vegada més a prop, millor dit, el poble mateix de Roda de Ter on es poden tenir experiències i aventures sense haver d'anar lluny de casa nostra, els rodens ensenyem una mica la seva bellesa.

>> Hora: 21:00
TITOL: “ACLIMATA, NOIA!”
AUTOR: Ariadna Goberna Cabanyes
DURADA: 15 minuts
ARGUMENT: Proposem un parell de microexpedicions als Andes: al Cordón del Plata i al Cerro El Plomo. Són dos llocs interessants per viure l'experiència de l'andinisme, per aprendre a viure en alçada, o senzillament per fer aclimatació per a muntanyes més altes. No sempre hem fet cim, no sempre hem trobat companys de cordada, de vegades la "puna" ens ha traït..., però hem après que el més important era el camí, tot i el pes de la motxilla; respirar, quan no hi havia aire, i caminar encara més a poc a poc, quan el cim era a tocar.

>> Hora: 21:20
TÍTOL: “RUTA DELS ANNAPURNA EN BTT”
AUTOR: Jordi Varela Ciudad
DURADA: 27 minuts
ARGUMENT: Vivències de quatre lleidatans amants de la muntanya i la bicicleta en el seu viatge pel Nepal, realitzant el mític trekking dels Annapurna però en btt. Són ells mateixos qui a mesura que avança el viatge van enregistrant la seva aventura i ens narren els problemes que es van trobant, el tracte amb la gent de la zona i el descobriment d'una cultura tan diferent com allunyada dels estàndards occidentals. Tot i els problemes físics d'alguns dels membres de l'expedició durant la ruta, finalment aconsegueixen l'objectiu

Dissabte 5 de març de 2011 PD: Avançat al dia 3
► Presentació dels films fora de concurs al FOMENT MARTINENC C/ Provença 591-593 Barcelona
>> Hora: 18:00
TÍTOL: “GRANDES CUEVAS DEL MEDITERRÁNEO”
AUTOR: Victor Ferrer
DURADA: 49 minuts
ARGUMENT: Espeleologia

>> Hora: 19:00
TÍTOL: “NEWUEN CO”
AUTOR: Marc Parra
DURADA: 25 minuts
ARGUMENT: Imatges de Xile i Àfrica en modalitat freestyle i Kayak extrem

Hora: 19:30  PD: Avançat al dia 3TÍTOL: “E BUIO SIA”

DURADA: 1’ 52’’
AUTOR: Sirio Secchi
ARGUMENT: Espeleologia

TÍTOL: “PETTICASCO”
DURADA: 5’ 48’’
AUTOR: Sirio Secchi
ARGUMENT: Espeleologia

Dimarts 8 de març de 2011.
>> Hora: 20:00
TÍTOL: “OJU PELIGRU”
AUTOR: David Palmada Romera
DURADA: 60 minuts
ARGUMENT: Vídeo d’escalada artificial, on es viu l’obertura d’una nova ruta d’escalada al desert d’Huta, concretament a les Fisher Towers, les torres de gres més precàries del món, i on desprès de l’obertura ens adonem que ha nascut una nova proposta de graduació fins ara inexistent en l’escala actual.

>> Hora: 21:00
TÍTOL: “EXPEDICIÓ PIRUW 2008”
AUTOR: Albert Naudín Bolivar
DURADA: 55 minuts
ARGUMENT: Tracta d'una Expedició Andina a la Serralada Vilcanota, on es troba el cim més alt del Sud del Perú. l'Apu Ausangate de 6372m, cim sagrat i territori bressol de la cultura Quetxua, la qual coneixerem vivencialment abans i després d'escalar les seves parets gelades més enllà dels 6000m.

Dimecres 9 de març de 2011.
>> Hora: 20:30
TÍTOL: “EL EVEREST PROHIBIDO”
AUTOR: Victor Riverola Morera
DURADA: 55 minuts
ARGUMENT: Ascensió a l’Everest amb el mínim equip possible i sense oxigen per part de Xavi Arias i Xavi Aymar. Quan preparaven l’atac al cim el 7 de maig del 2008 es van trobar amb la torxa olímpica dels Jocs de Pekín que va fer que el govern xinés tanqués la muntanya i prohibís l’accés al cim fins que la torxa arribés.

>> Hora: 21:30 h ( * pel•ícula fora de concurs * )
Pel•lícula presentada Al Festival Explos 2010 (Ax-Les-Thermes)
TÍTOL: “Escalada a Tuzgle”
DURADA: 21 minuts
ARGUMENT: El novembre de 2008, l'escaladora suïssa Nina Caprez acompanyada per nou francesos, surten per anar a explorar un nou lloc d'escalada a l'Argentina, un altiplà de 4.200 metres d'alçada situat als peus del volcà Tuzgle. La pel•lícula tracta la vida del grup en aquest lloc majestuós i inexplorat. Com més passen els dies, més s'adonen del que han descobert, està més enllà de les seves expectatives. El lloc més bonic “d’spot” de blocs d'Amèrica del Sud ha estat descobert.

Dijous 10 de març de 2011.
>> Hora: 20:00 Hora: 21:30 h ( * pel•ícula fora de concurs * )
TÍTOL: “The fanatic search 2-A girl thing”
AUTOR: Worklessclimbmore fims
URADA: 90 minuts
ARGUMENT: Presentació en 7 capítols de les dones escaladores més destacables del món, des de Brooke Raboutou de 9 anys fins Lynn Hill de 50 anys. Passió de les dones per l’escalada.

Divendres 11 de març de 2011.
>> Hora: 20:00
TÍTOL: “ATACAMA”
AUTOR: Josep Mª Parareda Serra
DURADA: 45 minuts
ARGUMENT: Un recorregut pel desert més àrid del món, Atacama. Profundes gorges, immensos salers, pics volcànics, grans altiplans, llacunes, el conjunt de guèisers més gran de l'hemisferi sud i com objectiu final l'ascensió al Pic Sairecabur de 6.020 metres d'alçada.

>> Hora: 21:00
TÍTOL: “DEMENCIA SENIL 9ª+”
AUTOR: Jordi Canyigueral Vila
DURADA: 5 minuts
ARGUMENT: L'escalador Basc Iker Pou supera el seu propi límit. Deu anys després de convertir-se en el primer repetidor de la mítica "Action Direct" 9a ara afegeix un plus a la seva màxima dificultat amb "Demència senil" 9a+. Una via espectacular amb un treball d'explosivitat i força de dits a l'abast de molts pocs.

>> Hora: 21:10
TÍTOL: “PANAROMA”
AUTOR: Jordi Canyigueral Vila
DURADA: 12 minuts
ARGUMENT: Retrat dels germans Pou que s’enfronten a la repetició d’una de les vies de paret més difícils del planeta “Panaroma” a les Tre Cime di Lavaredo (Dolomites)
>> Hora: 21:30

TÍTOL: “BARRANCOS EN PERÚ”
AUTOR: Antoni Sendra (Grupo barrancos en Perú)
DURADA: 30 minuts
ARGUMENT: Narra la experiència viscuda en l'expedició “Gocta'10” al Perú, on 14 barranquistes espanyols aconsegueixen descendir la cascada de Gocta de 771 m. d'alçada, de les més altes del mon i fins fa molt poc, només coneguda pels habitants de la zona. També s'aconsegueix obrir una dotzena més de barrancs.

Dissabte 12 de març de 2011
>> Hora: 18:00
CONFERÈNCIA -AUDIOVISUAL
A càrrec de Liv Sansoz. Escaladora francesa que ho ha guanyat tot en resina.

>> Hora: 20:00
Lliurament de premis i cloenda de la Mostra.

>> Hora: 21:00
Refrigeri.

► EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA
L’exposició fotogràfica romandrà oberta de les 10:00 fins a les 22:00 de dissabte 26 febrer al dissabte 12 de març i estarà ubicada a la sala principal d’exposicions.

► PROJECCIÓ AUDIOVISUAL
Les projeccions tindran lloc a la tercera planta, així com la inauguració i la cloenda. El dia 5 de març la sessió d’audiovisuals es farà al Foment Martinenc. PD: Avançat al dia 3



Més informació:
http://mostrademuntanya.blogspot.com/
http://www.mostrademuntanya.cat/eo2/index.php

2 comentaris:

  1. ATENCIO!!!

    DEGUT A UN IMPREVIST, L'ORGANITZACIO DE LA MOSTRA VA PROPOSSAR FER LA SESSIO ESPELEOLOGICA EL DIA 3 DE MARÇ. JA HA ESTAT FETA. ELS FILMS DE SIRIO SECCHI TAMBÉ ESTAN PROJECTATS. PER LO TANT NO ANEU AL FOMENT MARTINENC EL DIA 5.

    GRACIES PER LA VOSTRA ATENCIÓ

    victor ferrer

    ResponElimina
  2. Espero que la organització de la mostra hagi pres mesures per evitar els problemes tècnics que van tenir l'any passat, on després de fer un ridícul estrepitós amb una de les pel.licules de la secció professional, van i "s'estalvien" el primer premi.

    Marc

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.