dijous, 17 de febrer del 2011

Nou colorant


Els companys del burgalès Grupo Espeleológico Edelweiss, i especialment en Miguel A. Rioseras Gómez,  Juan Acha Alarcia i Francisco Ruiz García, estan assajant un nou colorant per traçar els cabals subterranis.



Es tracta del producte industrial OBA-LCF, que consideren ben adaptat per les nostres necessitats: innocu, molt més barat que la fluoresceïna, i fàcilment detectable. De fet sembla un tipus dels abrillantadors òptics que és van popularitzar fa uns deu anys i que a la SIE varem utilitzar a Vernera amb resultats poc concloents.


Vistes les seves exitoses experiències, a la ben coneguda Cueva de Basconcillos, amb una metodologia acurada, s’obre una nova línia per avaluar recorreguts hidrogeològics amb unes condicions mes abordables, per les migrades economies dels nostres clubs.



En aquest article us mostrem algunes imatges del G.E.E. i us recomanem que visiteu la seva pàgina on obtindreu una informació detallada dels treballs en curs, que ens anuncien que difondran amb més profunditat amb el proper exemplar de la seva revista Cubia.



Les fotos de Basconcillos provenen del bloc d’en Francisco Ruiz.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.