dimecres, 23 de febrer del 2011

L’espeleologia de Catalunya (1911)


Tot just aquest dies commemorem el centenari de l’extensa obra d’en Marià Faura i Sans que amb el títol “La Espeleologia de Cataluña” fou publicada per la Real Sociedad Española de Història Natural el 1911.


No tinc intenció, ni probablement la capacitat per glossar aquí la figura d’en Faura, però sortosament, ha estat perfectament documentada per l’admirat Enric Aragonès ( veure post a l’espeleobloc en aquest enllaç ),  sinó que simplement posarè a l’abast dels amics interessats en la història de la nostra espeleologia, una reproducció digital integra d’aquesta obra cabdal.



Rellegint aquests documents plens d’observacions naturalistes, ens sedueix la idea de quan lluny i alhora quan a prop estem encara dels qui ens precediren fa un segle. Lluny de la tècnica i els coneixements d’aleshores i tan a prop per el mateix desig inexhaurible d’estimar i conèixer “profundament” la nostra terra.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.