dimecres, 2 de febrer de 2011

La Bòfia de Les Cinglades i la Cova de l'Iglèsia


De l'amic Josep Cuenca ens arriba aquest treball, realitzat conjuntament amb Ferran Cardona i Xavier Samarra, sobre dues cavitats situades al Serrat del Voltor, un dels contraforts de la Serra d'Ensija.

Si bé la zona no destaca a nivell espeleològic, és força coneguda per els propers jaciments de petjades de dinosaures a Fumanya.

En aquest treball ens parlen de dues cavitats que, si be ja sòn conegudes, potser mereixen un estudi per tal de situar-les i de que siguin catalogades.  


La Bòfia de Les Cinglades.A dalt es poden observar les dues boques


La Cova de l'Iglèsia.

Com a informació complementària, us adjunto un treball publicat per la Direcció General del Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, on trobarem força informació sobre els jaciments de dinosauris, i també de com accedir-hi:Treballs: J. Cuenca, F. Cardona, X. Samarra.
Fotos: X. Samarra.

1 comentari:

  1. Vaja, veig que aquest estudi de les icnites de Fumanyà està signat per un company espeleòleg i geòleg, l'Albert Martínez i Rius.

    Jordi Lloret i Prieto

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.