dimecres, 22 de desembre del 2010

Excavacions a l’abric de la Cativera


El jaciment de la Cativera es troba situat al terme municipal del Catllar (Tarragonès), en un petit abric obert al marge esquerre del riu Gaià. La seva descoberta fou fortuïta, produïnt-se arran d’unes obres d’ampliació d’un camp de vinya annex que afectaren al rebliment de l’abric. Aquest fet motivà una primera intervenció al jaciment en caràcter d’urgència, que es dugué a terme l’any 1995.

L’any 2002 es reprengueren les tasques d’excavació per la inclusió del jaciment en el projecte de recerca Evolució paleoambiental i poblament prehistòric a les valls dels rius Francolí i Gaià. Des d’aquesta data s’hi ha intervingut anualment.


El registre arqueològic exhumat està format majoritàriament per indústria lítica en sílex, però també s’hi documenta un important registre malacològic marí, amb espècies destinades al consum i altres a ornamentació, òxids de ferro i evidències del seu processament, art moble, carbons i un escàs nombre de restes faunístiques com a conseqüència de la seva conservació deficient per raons sedimentàries.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.