divendres, 17 de desembre del 2010

Avenc Joan Cabeza - Sala Inferior

El passat dissabte 27 de Novembre anàrem la Valeria, l'Enric i en Josep (SIE, independent, GEB) a l'avenc Joan Cabeza (Begues) per tal de fer la topografia de la sala inferior i recollir fauna, en concret els famosos troglocharinus ferreri.

La Sala Inferior restava encara per topografiar, tot i que hi havia una ressenya  dels companys de Flash Black Corb l'any 2008 quan van publicar la descoberta de la sala Flash Black Corb. Podeu veure els articles que l'amic "Víctor" els va dedicar al bloc en els enllaços 7.juny.2008 i 23.10.2008 .

 En arribar a  la base del pou de 50m, la Valeria treu l'aspirador i comença la recerca dels troglocharinus, i desprès d'una bona estona buscant-los, n'atrapa uns exemplars per al seu treball de filogenia de l'espècie.

troglocharinus ferreri






















aràcnid troglòfil a la base del pou de 50m





Un cop feta la cacera faunística, anem a per la segona tasca del dia, la topografia.

 La Sala Inferior es troba davallant la rampa de la base del pou en direcció sudoest, on trobem el resalt de 4m. Al final d'aquest trobem una estretor vertical d'un metre d'alçada, i és allà on accedim a la bellíssima sala.

darrera la Valeria podem veure el punt d'accès a la sala


La sala es troba plena de concrecions per tot arreu, i s'ha d'anar amb especial cura al moure's, sigui perqué el terra es trenca literalment al passar-hi, sigui perqué el sostre està cobert d'estal.lactites de totes mides, que fàcilment poden ser destruïdes accidentalment amb el casc.





Esperem que aquesta sala quedi tal com està en el futur, sense pintades ni espoli d'espeleotemes.

2 comentaris:

  1. Bones fotos, i ja era hora que algu topografies la saleta d'abaix!!

    Pere Puig

    ResponElimina
  2. jejjeje,
    també hi volta una caricatura de l´altre sala

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.