dimarts, 8 de juny del 2010

Troglocharinus – 1 i 2 de Juny de 2010

Els passats dies 1 i 2 de Juny sortim novament a la recerca dels troglocharinus un grup format per Valèria, Ignacio, Javier, Enric i Josep. Aquesta vegada la zona de recerca es troba al prepirineu lleidatà (Alt Urgell i Pallars Sobirà).
Dia 1, Forat de les Cases Noves(Fígols) i Avenc d’en Viladrich (Baronia de Rialb).

Ens dirigim cap al Forat de les Cases Noves, on el company Javier havia estat fa una dècada. Tot i que anem directament a la zona, no aconseguim localitzar el forat. Deduïm que els habitants de la borda propera potser l’hagin tapat per evitar la caiguda de canalla o d’animals, i anem a preguntar a la casa, sense trobar a ningú. Haurem de tornar...

La mateixa sort tenim a la tarda en la recerca de l’avenc d’en Viladrich, aquest cop a la zona de Sant Marc, entre Peramola i Baronia de Rialb. Ens trobem que possiblement la cavitat es troba en una explotació cinegètica tancada i barrada, dedicada segurament a la cria de cérvols. I com que per avui ja portem portem prous fracassos i calorades, pleguem veles i a descansar, fins l’endemà....

Dia 2, Font Mentidora de les Feixes (Conca de Dalt)

Desprès d’un immerescut descans, anem cap a la Mentidora de les Feixes, aquesta vegada amb la seguretat de trobar la cavitat.

El indret té unes vistes immillorables...

L’Enric i un servidor hi havíem estat amb el grup que el 2008 va aixecar la darrera topografia i féu el croquis del sifó (Josep Guarro). Ací en teniu els resultats d’aquella exploració:


Doncs bé, un cop a la cavitat, l’equip comença la recerca de troglocharinus fonti schutei, i aquí si que els trobem!!! Els biòlegs capturen uns quants exemplars, i un cop feta la feina aprofitem per visitar la cavitat.



PD: D’entre els documents que citen la Font Mentidora de les Feixes, ens plau presertar-vos en format scribd dos articles monograficament dedicats a aquesta cavitat.



Josep Pastor

1 comentari:

  1. Molt bo aquest escrit Sr Pastor, curioses les exploracions a la gran i oblidada serra de Boumort.

    Germa Persi

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.