dissabte, 19 de juny del 2010

L’impossible rescat d’en Guy Labour

El dissabte 17.08.1934 Guy descend en solitari la glacera dels Nantillons fora del itinerari habitual quan perd peu i cau dins d’unan esquerda. Tot i la caiguda de 20 metres no s’ha trencat res, però no te escapatoria dins d’aquesta fissura.

El relat d’aquesta increïble aventura que el manté 8 dies dins d’aquesta gelada presó, vista tant des de l’interior pel diari del propi accidentat, com des de l’exterior per les vicissituds dels familiars, amics i rescatadors, se’ns narra magníficament en aquest llibre d’en Yves Ballu que es llegeix com una novel•la policíaca.

Títol L'IMPOSSIBLE SAUVETAGE DE GUY LABOUR
Autor BALLU, YVES
ISBN 978-2-7234-7451-1
Editorial Glénat
Idioma Francés
P.V.P. 21.95 €
Pàgines 271
Edició 01/2010

Enllaç a a la fitxa de la llibreria Altair

La repercussió en la premsa de l'època fou extraordinària i propicià multitud de documents.


El que no se’ns explica es la trajectòria espeleològica posterior d’en Guy i dels seus companys Henri Brenot i Pierre Chevalier. La seva contribució a l’exploració de les celebres Glaz-Guiers Mort-P40 ha quedat reflectida en el pou del seu nom, una vertical de 60 m molt regada descendida el 1937 per Guy Labour que representa un pas més en la descoberta de la immensa xarxa de la Dent de Crolles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.