diumenge, 18 d’abril de 2010

Besanka ko lezia

Als inicis de l’any 1979 la Besanka ko Lezia, coneguda aleshores com Abîme de Betchanka seduïa la nostre imaginació per les seves gegantines proporcions.

Estimulats per la publicació de Grottes et Canyons de Pierre Minvielle, diversos companys de la SIE visitarem aquesta cavitat situada en el municipi de Camou-Cihigue en els Pirineus Atlàntics francesos.


Un primer pou aeri de 60 m desemboca en una xarxa de grans galeries entretallades per dues “verticals” equipades com vies ferrades d’uns 20 i 30 m respectivament, i finalment un pou de 80 m que jo me’l vaig estalviar.
La grandiositat del paisatge subterrani ens produí una extraordinària impressió, i han estat diversos els companys del grup que han repetit l’exploració, malauradament no disposant de cap fotografia de l’època, la memòria magnificava les dimensions d’aquesta interessant cavitat, que segons dades espeleomètriques recents son de -160 m de desnivell i 4.100 m de recorregut.

Ara gràcies a la xarxa hem localitzat algunes fotos de les que incloem en part en aquest post.

Especialment agraïm les facilitats donades per en Brice, i els seus companys Mathieu, Begnat, Stéphane i Gilles en permetre la difusió de les seves fotos obtingudes en la visita realitzada el 10.03.2010.


Una visita recomanable... i un veritable enigma de com explicar les fantàstiques dimensions d’aquesta cavitat!

1 comentari:

  1. Interessant llibre, malgrat que algunes ressenyes eren garantia d'aventura segura...

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.