dilluns, 1 de març del 2010

El gour, 9


El gour, 9
(2009) 39 p. + 1 làm., portada i contraportada col., fot. i fig. b/n., 297x209 mm.
Grupo Espeleológico Arqueológico G.E.A. Campillos (Málaga)


Al grup de Campillos de Màlaga commemoren el seu 40é aniversari i ens ofereixen una revista on, entre d'altres, presenten treballs d'exploració a cavernes d'Andalusia, Surgencia de Las Lomas 1.647 i + 72 m, Republicano - Cabito 2.600 m, Sima del Navazo Hondo 1.600 i - 167 m.

També un article retrospectiu general de la seva història i altre de l'any 1963 procedent del GEIS del Gúlmont.



Un dels signants d'aquest article és Pere Plana Panyart, espeleòleg català que pertanya a aquest club cordovès des de l'any 1961. A l'any 1963 ingressa al GE Edelweiss de Burgos. Panyart, topògraf de professió i de cavernes, encara que ha viscut lluny de la seva terra, sempre ha participat a la majoria dels esdeveniments, simpòsiums i congressos que s'han organitzat. La seva obra espeleològica general és molt important, i dóna fe de la seva aportació a l'espeleologia catalana. Enllacem amb la resta del document que explica el projecte de davallar la Sima de Cabra a l'any 1962.






La revista és estructurada com un variat magazín on trobem des de curtes cites fins a seleccions de l'Espeleo - Còmic que publicava l'Espeleo Club Tortosa.




1 comentari:

  1. Moltes gràcies Francesc, pel tractament que em dones.
    Pels possibles interessats en l’historia i en les anècdotes de les exploracions de l’avenc de Sierra de Yeguas (Málaga), adjunto tres enllaços més:
    http://diariosdecordoba.blogspot.com/2009/02/operacion-tia-maria-6-al-9-de-abril-de.html
    diari de l’exploració prèvia;
    http://diariosdecordoba.blogspot.com/2008/12/operacion-sierra-de-yeguas.html
    en el que es presenta una còpia literal de l’opuscle original de 1963, i
    http://diariosdecordoba.blogspot.com/p/el-gour-reedita-la-operacion-sierra-de.html
    reproducció del mateix article en “El gour”, número 9, del GEA de Campillos. En aquest, les planes del butlletí venen ampliades.

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.