dimarts, 16 de febrer del 2010

P'abajo


P'abajo, nº 4
Revista de Espeleología, G. E. Flash. Madrid
(2009) 35 p., col., 297x209 mm.

 




Alguns dels continguts de la publicació van més enllà dels convencionalismes generals de les revistes d'espeleologia. Aquest numero de P'abajo s'utilitza, primordialment, com el mitjà d'expressió i opinió dels escriptors d'aquest Grup i col·laboradors.
Així, ens expliquen, relaten, les seves experiències a les cavernes i el seu món de relació espeleològica amb els seus entorns, que resulten paral·lels i molt semblants als d'altres contrades.
També fan difusió i divulgació de l'espeleologia en diferents apartats de la revista.
Personalment, a més, m'agrada que junt als noms del protagonistes faixin figurar el seus renoms personals. Tradició, la del renom public, que generalment, a les nostres latituds, s'anat substituint de vegades, per malnoms generalment desconeguts pels apel·lats.





Espeleòleg, nº 1
Butlletí d'informació i relació de l'Equip de Recerques Espeleològiques del Centre Excursionista de Catalunya. Barcelona.
(1966) 31 p., 2 topo. (ciclostil), 315x214 mm.



Potser, el primer en utilitzar alguns d'aquests conceptes a les revistes d'espeleologia fou Espeleòleg (1966). Al seu primer numero, al lloc de l'editorial i en part del seu contingut, ja es fa constar i es desenvolupa el seguen concepte: Però aquesta publicació és ben diferent de les citades. És un mitjà d'expressió en el qual hi té cabuda la part "humana" de l'Espeleologia (simbolitzant amb aquest terme la part no "esportiva" ni "científica").







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.