diumenge, 27 de desembre del 2009

Dachstein-Mammuthöhle

Visitarem aquesta magnifica cavitat austríaca el 1979 quan s’havien topografiat 35.000 m de galeries. Precisament l’any següent es publicà per Günter Stummer l’ Atlas der Dachstein-Mammuthöhle 1:1000.


En aquell moment el recorregut turístic consistia en un circuit de prop de 1.000 m. Amb entrada i sortida per punts diferents.

Actualment es pot fer una visita espeleològica d’una jornada complerta.



Amb el seus 64.731 m de recorregut i un desnivell de 1.207 m és una de les grans cavitats mundials i la tercera en recorregut d’Àustria.





Descoberta en 1910, just ara fa 100 anys, i explorada per espeleòlegs de la Societat Espeleológica de Viena i Baixa Àustria.

En els darrers anys, l'exploració es centra en la re-mesurament de les parts conegudes, que gairebé sempre porta a descobriments de nous passatges. A més, s’han anat trobant connexions amb altres cavitats. La Weißbierhöhle, que va ser descoberta el 2001, és ara l’entrada mes alta de la DMH que porta la seva profunditat fins a superar els mítics 1000 m.





Destacarem la visita per les seves galeries gelades i el gegantí túnel freàtic que condueix a la Mitternachtsdom (cúpula de la mitjanit), una sala de més de 40 m d'alçada, on es projecta un audiovisual que introdueix el visitant en el mon dels espeleòlegs.


El nom de Mammuth, no es pels ossos de mamut sinó per les seves grans dimensions.


A part del gran interès geomorfològic dels sistema, s’han trobat tres espècies d'escarabats, juntament amb molts ossos d'ós de les cavernes.



Trobareu més informació a:

Andreas Neumann.

Dachtein.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.