diumenge, 22 de març del 2009

Lombardia dentro

Avui us presento una monografia espeleològica regional, important pel coneixement del territori que descriu, i també pel seu sistema de redacció agrupant a una vuitantena d’autors (textes, fotos, dibuixos, etc.), on s’ha sabut coordinar als que podien i volien participar en la realització de l’obra.



Un procediment lògic però infreqüent, la unió dels individuals que dona força i consistència al conjunt. Constitueix un reeixit exemple de treball col·laboratiu.

Títol del llibre: Lombardia "DENTRO"
Exploracions, estudis, les emocions, la suor, la fatiga, el fang i imprecacions en les principals coves Llombardes.
Editat per Alberto Buzios i Massimo Pozzo AA.VV.
Volum I - Bergamo, Sondrio, Varese, Como

El volum consta de 512 pàgines en color 17 x 24 cm, amb un contigut que representa 45 quilòmetres de coves conegudes fins ara.

Es divideix en tres parts.:
Part I (fons blanc): Introducció. Pròleg i història.
Part II (fons blau): conté 10 capítols generals i descripcions detallades, geologia, hidrologia, bioespeleologia de les àrees estudiades.
Part III( fons rosa): Descripció les cavitats i zones càstiques.
Preu de venda a llibreries 35 euros. Edició de 1.000 exemplars.


Els dos autors es recolzen 46 col·laboradors i 33 fotògrafs. Tots ells espeleòlegs, que van poder i van voler creure en aquesta redacció coral on es presenta una descripció de les 114 coves més importants de les províncies de Bèrgam, Sondrio, Varese i Como, distribuïts en 19 zones càrstiques.

Fornitori






Tivano




Agraïm als seus editors les facilitats explicites concedides per a redactar aquest article, incloent-hi la cessió pública d’un parell de fragments, en pdf, per tal que els nostres lectors puguin copsar la qualitat de l’obra.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.