dilluns, 30 de març del 2009

Jornada Espeleològica a Barcelona 28.03.09

El dissabte 28.03.09 és celebrà, amb un format nou, ocupant tota la jornada i en entorn urbà, la Trobada d’Espeleòlegs i la Nit de la Imatge Subterrània, en aquesta ocasió sota l’experta organització de l’Espeleo Club de Gràcia.

15ªTrobada d’Espeleòlegs

Aquesta tradicional jornada on els grups presenten les activitats realitzades durant el passat exercici, i especialment els que han realitzat campanyes amb el recolzament de la Federació Catalana d’Espeleologia.

El programa fou el següent:

09:30 h Presentació de la jornada.

Inici de la primera part de presentacions de campanyes

- Arañonera – Espeleo Club de Gràcia.
- Catàleg Espeleològic de Catalunya 2n. Volum – Jordi de Valles
- Porracolina – SE ACE Mataró
- Tuta del Bosc – EC Sabadell
- Peñarrubia – EC Sabadell
- Font Bordonera – SIE i altres


12:00h

Visita, per torns, al Refugi de la Plaça del Diamant



13:30h

Inici de la segona part de presentacions de campanyes-
- Bioespeleologia al Marroc – SIE
- Sistema de la Peña de Mediodia - SIE
- Montgrí – SIE
- Roca Blanca – IEE Sabadell
- La Ferla – GE Badalona
- Escuaín – GE Badalona
- Llagu Moñetas – SIS Terrassa
- Cotiella – EG Hospitalet
- ACE Cotiella – Toni Torra

(per problemes aliens a la seva voluntat els companys del GES de Terrassa no pogueren presentar-nos la seva campanya a Sajambre)

15:00h Dinar Lliure

Aproximadament dues dotzenes d’espeleòlegs, majoritàriament “veterans” anàrem a dinar plegats a la propera plaça del Trillo, on compartirem a més a més de l’àpat una bona dosi d’anècdotes i bon rotllo.
En Hilarí Moreno comunicà que ha rebut una distinció com a millor dirigent de l’esport. Brindis a la salut de la Federació i a la Independència.
4ª Nit de la Imatge Subterrània

17:00 h
S’inicià la jornada de la tarda amb un acte fora de programa: el Lliurament de la insígnia de la FCE en la categoria d’argent a Montserrat Ubach.

Seguidament primera tanda de projeccions amb les següent pel·lícules:

- Dinàmica d’un tub de vent – Sistema Tonio Cañuela
- B1 Sistema Badalona
- Espeleòleg atrapat en un pas 5 estrelles
- Karstix, le mystère de la rivière souterraine
- Sortida amb discapacitats intel·lectuals
- Pousselières, les jardins de l’eternité
- Les cavitats de Benifallet i el GIE
- Amazing Caves

20:00h
XIX Premis Font i Sagué

Lectura del comunicat del Jurat atorgant els premis corresponents a activitats realitzades durant el 2008.

- Premi per les Activitats al Països Catalans:
al GE Badalona pels seus treballs a l’avenc de la Ferla.

- Premi per les Activitats a la resta de l’estat español:
a la SIE del CEA pel seus treballs al Sistema de la Peña de Mediodía.

- Premi per Activitats de divulgació:
a la SIE del CEA per l’Espeleobloc.

- Accèsit a EC Sabadell per la Tuta del Bosc i mencions al SIS de Terrassa per la publicació del llibre “Olor a podrit" d’en Pau Pérez, al EC de Gràcia per l'Index de topografies catalanes publicades (1882-2008) d'en Jordi de Valles, i a la RES del CEP pel treball sobre les Estudi Topografic i espeleólogic de la Mina Erasme.


Segona tanda de projeccions, amb els següents films:

- La lunga Notte
- Mythos Blatopf
- The Bamboo Climbers



23:00h
Cloenda amb pastissos.

En resum una estimable jornada, ben organitzada pels companys de l’Espeleo Club de Gràcia, en un “casal” municipal, recentment estrenat, en la vila de gràcia.

Veritablement una ocasió de reforçar llaços d’amistat, recuperar relacions entranyables, visionar algunes de les darreres produccions de cinema espeleològic...i per rebre informació de primera ma de les més recents activitats dels espeleòlegs catalans, que en els propers dies anirem detallant en aquestes pàgines.

5 comentaris:

  1. Après la publication d'un message sur le blog de la SSP avec la topographie de l'Aven du Figuier (Périllos - Roussilon), j'ai reçu un message notifiant que celle-ci avait été réalisée par la SIE Barcelopna. Il est vrai que j'ai fais l'erreur de ne pas citer l'auteur de cette topographie. Pour rectifier cela, j'ai inséré à nouveau la topographie avec le nom de l'auteur. Dans tous les cas, les spéléologues de la catalogne nord sont conscient de l'important travail topographique réalisé par les membres du SIE Barcelona mais aussi des spéléologues de Catalogne sud en général. 

    Després de la publicació d'un missatge sobre el blog de la SSP amb la topografia de l'Avenc de la Figuera (Périllos - Roussilon), he rebut un missatge notificant que aquesta havia estat realitzada per la SIE Barcelona. És veritat que tinc fas l'error de no citar l'autor d'aquesta topografia. Per rectificar allò, he inserit de nou la topografia amb el nom de l'autor. En tots els casos, els espeleòlegs de catalunya nord són conscient de l'important treball topogràfic realitzat pels membres del SIE Barcelona però també dels espeleòlegs de Catalunya sud en general.

    ResponElimina
  2. L'Espeleo Club de Gràcia també va rebre una menció per un treball presentant al premi Font i Sagué.

    El treball es: "Índex de topografies catalanes publicades (1882-2008)" i esperem publicar-lo aquest any.

    Jordi de Valles

    ResponElimina
  3. La meva enhorabona per el premi al GEB i demes mencionats. Voldria fer un apunt sobre el treball del RES ,el titul seria ESTUDI TOPOGRAFIC i ESPELEÓLOGIC DE LA
    MINA ERASME, T'ho remarco perque el estudi i el llibre de les mines de Sant just on s'engloba aquesta, és merit dels meus companys del GERP de la mateixa població. I no voldria es sentisin ofesos per la errada. agraïnt la teva atenció
    Lluís

    ResponElimina
  4. Felicitacions a l'ECG per l'excel·lent organització.
    El meu reconeixement i admiració a tots els companys i entitats que han presentat el seus treballs, que independentment de la valoració del jurat, a ells també el meu respecte, totes les tasques presentades són contribuïdores d'importància a l'avançament global de l'espeleologia al nostre país.
    F. Miret

    ResponElimina

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.