dijous, 29 de gener del 2009

Visita al carst de Garraf i Montserrat

Informe de l’estada del 21 al 26 d’abril del 2008 a Catalunya.

Em plau presentar-vos un informe d’aquestes jornades d’observacions, on espeleòlegs catalans acompanyen a d’altres francesos que volen conèixer les característiques del carst d’aquests relleus catalans.

Els participants foren: Victor i Rober Ferrer, Ferran Cardona, Jean-Yves Bigot, Ludovic Mocochain, Frédéric Têtu, Hubert i Hugo Camus.
Els companys francesos que estan fent interessants aportacions al coneixement dels carst mediterranis (veure post sobre la Grotte de Saint-Marcel d’Ardeche) amb renovades hipòtesis espeleogenètiques, volien aprofundir el coneixement del Garraf com a element de contrast i comparació amb altres regions mediterrànies afectades per la crisi messiniana.

El text es ple d’observacions interessants, sobre les formes exocàrstiques del Garraf, i també sobre l’avenc del penya-segat de la Falconera, el avenc d’en Pasant, i molt especialment els apunts morfológics de l’avenc de l’Esquerrà: la forma dels pous, els detalls del conducte en forma de baldufa, el sediments de -175, etc.



En la seva visita a Montserrat exploraren l’Avenc dels Pouetons.


Pels qui gaudim de reconèixer i interpretar les formes de les nostres cavitats, crec que val la pena l’esforç de llegir-ho en el seu idioma original:





Agraïm la col·laboració prestada per en Victor Ferrer i en Jean-Yves Bigot per autoritzar-nos a publicar aquest document.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Us animem a fer observacions per explicar, il·lustrar, o criticar el contingut d'aquest article. Moltes gràcies per la vostre col·laboració.

Circumstancialment aquesta opció resta suspesa.

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.